Ecmain Tur ile Farkı Yaşayın
Umre Tur Seçimi

Değerli umre yolcularımız ve umreci adaylarımız; Umre şirketleri ve umre tur şirketleri bu yazımızda detaylı şekilde nasıl seçim yapacağınıza cevap getiriyoruz ve çok önemli bilgiler içeriyor. Umre şirketi ve umre tur şirketi seçerken hangi konulara önem göstermeliyiz? Sorusuna bu yazımızda cevap getiriyoruz. En iyi firmayı seçerek bu yolculuğumuzda bizleri huzurlu bir şekilde yaşatabilir yolculuğu.

· Yapmak istediğiniz umre turunun süresini siz belirleyebilirsiniz. Diyanet İşleri Başkanlığı 8-30 gün arasında değişiklik gösteren umre turlarını düzenlerken, umre tur şirketleri ise 5-30 gün arasında değişen paketleri müşterilerine sunmaktadır. Ancak Suudi Arabistan Konsolosluğu’nca verilen umre vizeleri en fazla 30 gün olduğu için hiçbir tur şirketi 1 aylık süreyi aşamamaktadır.

· Seçmek istediğiniz umre tur paketin de ne kadar çok gün olursa, Mekke ve Medine’yi o kadar çok gezebileceksiniz ve hatta kutsal topraklarda kısa da olsa bir yaşam şansı elde edebilirsiniz. Böylelikle istediğinizden daha fazla vaktiniz olacak ve ibadetlerinizi de, ziyaretlerinizi de daha fazla vakit ayırabileceksiniz.

· “Umre turlarında dönüş nasıl olur?” sorusu Umre şirketlerine en çok sorulan sorular arasın da yer almaktadır. Eğer seçtiğiniz tur programı Türkiye’den Medine’ye gidiyor ise, dönüş Cidde Havalimanı üzerinden sağlanmaktadır. Tersi durumda ise dönüşler Medine üzerinden sağlanmaktadır.

· Seçtiğiniz acente firmasının kapsamında size eşlik edecek olan hocanın bilgi ve donanım seviyesi ile bunları aktarabilme kabiliyeti sizler için çok önemlidir. Nitekim ziyaret edeceğiniz kutsal yerler hakkında her ne kadar bilgi sahibi olsanız ve araştırmalar yapsanız bile, konulara tamamen hakim olan birisi tarafından yönlendirilmek ve bilgi edinmek maneviyatınızı daha da güçlendirecektir.


Yetki Bir Acente mi?

Bu konuda TURSAB onaylı ve A grubunda olan seyahat acentesi olmasına önem gösteriniz.

TUrSAB sitesinden yetkili bir acente olup olmadığını kolaylıkla sorgulayabilirsiniz.


Tur Şirketi Gerekli Bilgileri Veriyor mu?

Birçok şirket bizlere bu konuda yetersiz ve eksik bilgiler verebiliyor. Örneğin havayolu olarak pahalı ve daha iyi havayolu ile daha düşük dereceli havayolu olabiliyor denmektedir. Yani tur şirketi bile sizi hangi havayolu şirketi ile götüreceğinden emin değil. Aynı şekilde tarihler, oteller vb konularda da eksik ve yetersiz bilgiler verebilmektedir tur şirketi.

Hangi hizmete para ödediğinizi bilmek sizlerin en büyük haklarından birisidir, Birçok soru aklınıza takılabilmektedir, bu soruların cevaplarını net, eksiksiz ve doğru şekilde almak için acenteye tur şirketine ısrarcı şekilde soruları sormak gerekiyor.

Firmaların Şikayetlerini Mutlaka Okuyunuz

Günümüzde internetten birçok bilgiye rahat ve kolay şekilde en doğru sonuçlar ile ulaşabiliyoruz. İnterneti bu konuda da kullanabilirsiniz. İnternette acenteyle alakalı şikayetleri araştırmanız sizin için kullanacağınız acente ile ilgili kullanıcıların gözünden bilgi alabilirsiniz ve tercihinizi değiştirebilirsiniz veya tercihiniz ile devam edebilirsiniz.

Firmaların şikayetlerini okumak bilgi edinebilmek adına çok iyi bir bilgi kaynağıdır. Yolcuların gözünden bu bilgilere rahatlıkla internetten ulaşabilirsiniz.

Bu sebeple işini yıllardır samimiyetle yapan ve köklü firmaları tercih etmeniz sizler için faydalı olacaktır.

Yolcu veya yolcu adayları yukarıdaki maddeleri sırasıyla düzgün şekilde okudukları zaman fikirleri değişebilir ve en iyi seçimi yapmasına yardımcı olacaktır.